Προσφώνησις του Προέδρου μας στον Οικουμενικό Πατριάρχη, 29.05.2016

Προσφώνησις του Προέδρου μας στον Οικουμενικό Πατριάρχη, 29.05.2016

Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Χριστός Ανέστη!

Ευχαριστούμε τον Θεό, που μας αξίωσε και εφέτος να βρισκόμαστε προσκυνηματικά στο Φανάρι, σήμερα, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος και ημέρα μνήμης των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, και να μοιραζόμαστε με την Παναγιότητά σας τους Αγίους Αρχιερείς, τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και τους λοιπούς προσκυνητές, την αναστάσιμη χαρά και την εόρτια κατάνυξη.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η επίσκεψή μας συμπίπτει με τον εορτασμό των εικοσιπέντε χρόνων από την ανάρρησή Σας στον πάνσεπτο Αποστολικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Σας ευγνωμονούμε για όσα πράξατε και πράττετε για την Εκκλησία, για το Γένος μας, για την ανθρωπότητα. Πραγματικά, δεν φθάνουν τα λόγια για να περιγραφεί το μεγάλο έργο Σας, ως πηδαλιούχου της Ορθοδοξίας.

Μέσα στον ταραγμένο κόσμο μας, οι πρωτοβουλίες σας λύνουν προβλήματα, δίνουν ελπίδα. Χαρήκαμε για τη μεγάλη απήχηση που είχε η παρέμβασή Σας υπέρ των προσφύγων, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Γνωρίζετε, Παναγιώτατε, ότι τα μέλη της Αδελφότητός μας είναι αφοσιωμένα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ότι Σας ευγνωμονούν για την τιμή, να τους κατατάξετε στη χορεία των οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Η Αδελφότης «Παναγία η Παμμακάριστος» την οποία εσείς δημιουργήσατε, γιορτάζει μαζί Σας, εφέτος, την επέτειο των εικοσιπέντε χρόνων από της ιδρύσεώς της. Εύχεσθε, ο Θεός να ενισχύει το έργο των Αρχόντων. Εντός του τρέχοντος έτους, θα οργανώσουμε μια εόρτια εκδήλωση στην Αθήνα για την κοινή επέτειο και ζητούμε την ευλογία Σας.

Με την ιδιότητα του Προέδρου, εκφράζω τις ευχές των παρόντων οφφικιαλίων και των λοιπών μελών της Αδελφότητος, καθώς και θερμές ευχαριστίες για τα νέα εκλεκτά μέλη, τα οποία χαρίσατε στην «Παναγία Παμμακάριστο» από την περσινή επίσκεψή μας μέχρι σήμερα. Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως και για τη σημερινή χειροθεσία του νέου Άρχοντος…….

Ευχόμαστε, ο Θεός να σας έχει καλά και να Σας ενισχύει στο ευλογημένο έργο Σας. Προσευχόμαστε για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό την προεδρία Σας.

Πολλά τα έτη Σας, Παναγιώτατε.

επιστροφή