Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Η περιώνυμη Θεολογική Σχολή Χάλκης πορευόμενη στον χρόνο και προσκαρτερούσα

Η περιώνυμη Θεολογική Σχολή Χάλκης πορευόμενη στον χρόνο και προσκαρτερούσα

Η Εστία Θεολόγων Χάλκης και η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Αφύλαχτη Διάβαση» διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 10η Δεκεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών επί της οδού Δ. Σούτσου 46 της πόλεως των Αθηνών εκδήλωση με τίτλο «Η περιώνυμη Θεολογική Σχολή Χάλκης πορευόμενη στον χρόνο και προσκαρτερούσα».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και δημιουργός της εκπομπής Θωμάς Σίδερης.

Το μέλος της Αδελφότητός μας, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης κ. Νικόλαος Ξεξάκης άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για την «Ιστορική πορεία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης».

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματεύς της Αδελφότητός μας, Διευθυντής του Α' Πατριαρχικού Γραφείου και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Το πνεύμα της Χάλκης».

Ο κ. Ευστάθιος Γιαννής, Μέλος της Αδελφότητός μας και Δρ. Παιδαγωγικών μίλησε για την «προσφορά της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και την προσδοκία επαναλειτουργίας της».

Προεβλήθη, επίσης, πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από τη Θεολογική Σχολή Χάλκης με την επιμέλεια του κ. Δ. Παλαβίδη, ενώ ο Σύλλογος των εν Αθήναις Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως έκλεισε την εκδήλωση με ύμνους των Χριστουγέννων.

https://www.facebook.com/elena.michail.520/videos/364864674079754/

https://www.facebook.com/elena.michail.520/videos/364859000746988/

https://www.facebook.com/elena.michail.520/videos/364833264082895/

επιστροφή