Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Στη Ρώμη ο Παναγιώτατος

Στη Ρώμη ο Παναγιώτατος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι στη Ρώμη για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών, όπου χθες εγκαινίασε τις εργασίες της, με μια πολύ σημαντική ομιλία.  Σήμερα το πρωί μετά την επιστροφή του από τις εργασίες του Συνεδρίου, προκειμένου να συναντήσει κατ' ιδίαν τον Πάπα Φραγκίσκο, στον χώρο υποδοχής του Ξενώνα της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, όπου φιλοξενείται, συνάντησε την Επιτροπή που δημιουργήθηκε από τον Πάπα, την λεγόμενη G9, προκειμένου να τον συνδράμουν στην προσπάθεια του για την μεταρρύθμιση της Καθολικής Εκκλησίας.
 
Ο Επίσκοπος Marcello Semeraro γραμματέας της επιτροπής, κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εισέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεως και τον τοποθέτησαν στη κεφαλή της τραπέζης συνεδριάσεως, για μια αναμνηστική φωτογραφία.   Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επί τη ευκαιρία απηύθυνε ένα σύντομο άλλα σημαντικό χαιρετισμό, λέγοντας: "Εμείς οι Ορθόδοξοι που δίνουμε μεγάλη σημασία και αξία στη Συνοδικότητα, μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό το έργο σας γύρω από τον Πάπα. Αυτό το έργο είναι για σας μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Προσευχόμαστε για την ευόδωση του".
 
 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο κεντρικός ομιλητής στη Ρώμη, στις επετειακές εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 50ετίας από την ίδρυση της  Εταιρίας του Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών (Society for the Law of the Eastern Churches), της οποίας τυγχάνει ιδρυτικό μέλος. Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την βαρυσήμαντη ομιλία του Πατριάρχη. 

https://www.scribd.com/document/426106379/HAH-Keynote-Address-15-09-2019-24th-Congress-of-the-Society-of-the-Law-of-the-Eastern-Churches#from_embed

επιστροφή