Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Εκοιμήθη ο Θωμάς Ζαφείρας (30/06/2014)

Εκοιμήθη ο Θωμάς Ζαφείρας

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Γενική Συνέλευση της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Οικουμενική" (Oecumenica) με μεγάλη οδύνη πληροφορήθηκαν την εκδημία του Άρχοντος Δικαιοφύλακος του Οικουμενικού Θρόνου

 

 

ΘΩΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑ

Δικηγόρου

Νομικού Συμβούλου των επιχειρήσεως Τσάκου

Μέλους της Γενικής Συνέλευσης της Μ.Κ.Ο. «Οικουμενική»

 

Αποφασίζουν:

 

Α. Να παραστεί αντιπροσωπεία τους κατά την εξόδιο ακολουθία

Β. Να κατατεθεί στέφανος στη σωρό του εκλιπόντος

Γ. Να εκφρασθούν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Δ. Να δημοσιευθεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο.

 

Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Μ.Κ.Ο. Οικουμενική (Oecumenica)

Ακολουθεί ο επικήδειος του Προέδρου της Αδελφότητος Παναγία η Παμμακάριστος, κ. Οδυσσέα Σασαγιάννη:

Επικήδειος

στον Θωμά Ζαφείρα

 

Αθήναι, 03.07.2014

 

          Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα ένα εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο στο καθήκον άνδρα, τον Άρχοντα Δικαιοφύλακα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Θωμά Ζαφείρα.

          Ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του σε όλους τους χώρους όπου έδρασε, απ’ όπου κι’ αν πέρασε, δίνοντας το παρών, με την ευφυΐα του, την εργατικότητά του, την εγκαρδιότητα, την τιμιότητα και τον άδολο χαρακτήρα του. Γι’ αυτό και κέρδιζε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων όσων έρχονταν σε επαφή μαζί του.

Στο επαγγελματικό πεδίο, σε καίριες θέσεις ευθύνης, ως δικηγόρος, ως νομικός σύμβουλος των επιχειρήσεων Τσάκου, διακρίθηκε, με την καθοριστική παρουσία και συμβολή του, και αφήνει κενό δυσαναπλήρωτο.

          Ο Θωμάς Ζαφείρας ξεχώρισε ως άνθρωπος ευθύς, προσηνής, συμπαθέστατος και κοινωνικός, γενναιόδωρος, γαλαντόμος, αριστοκράτης. Άφησε πράγματι ανεξίτηλα αχνάρια ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

          Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εξετίμησε και ετίμησε την προσωπικότητα και το ήθος του Θωμά Ζαφείρα και τον χειροθέτησε το 2005 οφφικίαλο του Οικουμενικού Θρόνου. Ο νέος Άρχων Δικαιοφύλαξ υπήρξε ένα εξαιρετικά δραστήριο μέλος της Αδελφότητος Οφφικιάλων «Παναγία η Παμμακάριστος», της οποίας διετέλεσε και Αντιπρόεδρος από το 2009 έως το 2011. Είτε στην Ίμβρο, κατά τα εγκαίνια του Οικολογικού Πάρκου Αγίων Θεοδώρων, που δημιουργήθηκε με τη συμβολή και της Αδελφότητος, προς τιμήν του Παναγιωτάτου, είτε στις διάφορες εκδηλώσεις των οφφικιάλων, στις προσκυνηματικές επισκέψεις στο Φανάρι, ο Άρχων Θωμάς Ζαφείρας ήταν παρών με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Θα τον θυμόμαστε όλοι, ως την ψυχή των ωραιότατων συνάξεων κοπής της Βασιλόπιτας της Αδελφότητος, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, στο «Μέγαρο Μακεδονία», να μας υποδέχεται, γεμάτος εγκαρδιότητα και πηγαίο χαμόγελο.

          Στο Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήδη από το 2003, προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες, ως μέλος πολλών επιτροπών του, οργανωτικός και αποτελεσματικός, με άποψη και προτάσεις για όλα τα σημαντικά θέματα. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Οικουμενική» (Oecumenica), ιδρυτικό μέλος της οποίας υπήρξε, του οφείλει, επίσης, πολλά. Χωρίς να φείδεται κόπου και χρόνου στήριξε το έργο αυτών των σημαντικών θεσμών της Μεγάλης Εκκλησίας, εξόχως δε, την Διεύθυνση και την Γραμματεία τους, ως σύμβουλος  και μέντορας, πατρικά, φιλικά, με μυαλό και καρδιά.

          Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητος Οφφικιάλων «Παναγία η Παμμακάριστος», εύχομαι στον υιό του εκλιπόντος και στην οικογένειά του, στους λοιπούς συγγενείς, στους στενούς συνεργάτες και φίλους του, την άνωθεν παρηγορίαν.

         

Αδελφέ και φίλε Θωμά,

Προσέφερες πάμπολλα και ανεκτίμητα, σε πάρα πολλούς, σε μια ζωή γεμάτη δράση, ευθύνη και αγάπη. Θα θυμόμαστε την ανθρωπιά σου, την αρχοντιά σου, την ευγένεια, την ανοιχτοσύνη και τον πλούτο της καρδιάς σου.

          Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να σε κατατάξει εν χώρα ζώντων. 

επιστροφή