Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Τελετή κοπής βασιλόπιτας 2019 (19/02/2019)

Τελετή κοπής βασιλόπιτας 2019
Τελετή κοπής βασιλόπιτας 2019
Τελετή κοπής βασιλόπιτας 2019

Χθες, Δευτέρα 18η Φεβρουαρίου 2019, η Αδελφότης μας έκοψε την αγιοβασιλόπιτα σε μία σεμνή και λιτή τελετή, η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μακεδονία του Εντιμολογιώτατου Άρχοντος Εξάρχου κ. Παναγιώτου Τσάκου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματεύς Εντιμολογιώτατος Αρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής καλωσορίζοντας την, εξαίρετη πράγματι, ομήγυρη.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Αδελφότητός μας Εντιμολογιώτατος Αρχων Ορφανοτρόφος κ. Γεράσιμος Φωκάς απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αδελφότητα, αλλά και στην πρόθεση των μελών του Δ.Σ. να συνεχίσουν το έργο τους.

Κεντρικός ομιλητής ήτο o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, με θέμα «Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μετὰ τὴν Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδο».

Εν συνεχεία, ο κ. Τσάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην χαθεί η ναυτοσύνη των Ελλήνων, καθώς αυτή αποτελεί την κατ' εξοχήν έκφραση της ελληνικής επιχειρηματικότητος..

Είτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος  ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και ακολούθησε δείπνο, προσφορά του Αρχοντος κ. Τσάκου.

Η τελετή έκλεισε με τραγούδια, τα οποία συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους.

Παραθέτουμε ενδεικτικά:

https://www.youtube.com/watch?v=09LEILRBqZ8&fbclid=IwAR0A1W2V9IH2pn32uIHnL6WWH6ct8qQ4H2N9bZXTtFrHdX_U3RKBMhcSMpQ&app=desktop

επιστροφή