Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Τελετή κοπής της βασιλόπιτας 2020 (21/02/2020)

Τελετή κοπής της βασιλόπιτας 2020
Τελετή κοπής της βασιλόπιτας 2020

Τη Δευτέρα 10η Φεβρουαρίου 2020, η Αδελφότης μας έκοψε την αγιοβασιλόπιτα σε μία σεμνή και λιτή τελετή, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Electra Palace του Προέδρου της Αδελφότητός μας Εντιμολογιώτατου Άρχοντος Ορφανοτρόφου κ. Γερασίμου Φωκά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματεύς Εντιμολογιώτατος Αρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής καλωσορίζοντας την, εξαίρετη πράγματι, ομήγυρη.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Αδελφότητός μας Εντιμολογιώτατος Αρχων Ορφανοτρόφος κ. Γεράσιμος Φωκάς απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας τον λόγο που μεταφέρθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο του, η μεγάλη συμμετοχή Αρχόντων. Ανακοίνωσε ότι η θητεία του Δ.Σ. λήγει την 31η Ιουλίου 2020, ενώ σχεδιάζεται προσκυνηματική εκδρομή στο Πάνσεπτο Πατριαρχικό Κέντρο την 7η Ιουνίου 2020.

Κεντρικός ομιλητής ήτο o Εντιμολογιώτατος Άρχων Μέγας Ρήτωρ Καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς, με θέμα: «"Πατριαρχείο"-"Οικουμενικό": η σημασία των λέξεων».

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Έξαρχος Καπετάν Τσάκος, χαιρετίζοντας άπαντες.

Ακολούθως, ο παλαίφατος των Αρχόντων κ. Αριστείδης Πανώτης περιέγραψε με ζωντάνια το περιστατικό της Ύδρας, όπου ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους ο Άγιος τους λύτρωσε από σοβαρή ασθένεια.

Είτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμιας  ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και ακολούθησε το εόρτιο δείπνο.

Αξιοσημείωτο ότι παρευρέθησαν στην τελετή άπαντες οι εν Αθήναις διαμένοντας Επίσκοποι του Οικουμενικού Θρόνου.

επιστροφή